Nis Jakobs forrige serie En død russer, 1000 piskeslag, Missil er en lang hæsblæsende thriller, og den døende politimand Wolf bevæger sig rundt over hele det europæiske kontinent. I Rød hævn kommer vi ikke langt væk fra Maribo. Her er forbrydelsen lokal, og morderen er heller ikke international.

Simon er på vej hjem til den lille by på Lolland. Han har siddet i fængsel i ti år for mordet  på en ung kvinde, men er blevet løsladt på grund af god opførsel. I sin hjemby skal han rydde op i sine afdøde forældres hus og sælge det. Han har ikke lyst til at tage tilbage til der, hvor hans kæreste blev fundet dræbt, men føler, at han er nødt til det.

I den lille by er der også en rockerborg, hvor blandt andre John og Sylen huserer. Der var nogen der protesterede, da rockerne kom til byen, men nu er de her og påtager sig blandt andet opgaver med inddrivelse af gæld.

Med til persongalleriet hører Hans. Han er pensioneret politimand og ansvarlig for anholdelsen af Simon dengang for ti år siden. Han har mistet sin kone og er ganske tæt på at begå selvmord, da der bliver brug for ham igen.

Simons ankomst til byen og åstedet sætter gang i mange tanker. Et vidne til mordet dukker pludseligt op, og Simon fastholder, at ham var det ikke.

Som sædvanligt hos Nis Jakob er personbeskrivelserne glimrende, omend nogle af rockerne er rimeligt endimensionelle. Udover en samvittighedsløs morder er der også en samvittighedsløs pengemand der oven i købet begår forbrydelser mod miljøet. En klassisk opbygning og ikke de store overraskelser for læseren.

Rød hævn er velskrevet, hurtig og en udmærket krimi, men anderledes ydmyg i forhold til trilogien om Wolf.

Rød hævn

Sæson 1

Dødens engle

Nis Jakob

163 sider

Mofibo & Storytel

Udgivet: 20.08.2020

Birte Strandby