Tredje bog i serien om Drew, Kate og vennerne. Denne gang handler det om Matthew der, ikke ulig andre karakterer i serien, er rig, tiltrækkende og lidt af et scoop. Og så danser han godt.

Denne Matthew der selvsagt er både enhver kvindes drøm og enhver svigerforældres højeste svigersønsideal falder for Delores inden for få sekunder, efter at han har mødt hende. Hun er sjov, kontant og smuk – og:

… gode bryster og minimum vedligeholdelse. Jeg tror, jeg er forelsket.

Tiltrækningen er gensidig, sexlivet elektrisk, så hvad kan gå galt? Delores slæber skeletter med fra tidligere forhold, og hendes eksplosive jalousi giver nogle buler i Matthew. Matthew jagtes på sin side af en tidligere kæreste, der angriber med seriøse våben. Rundt om det hotte par med det velbeskrevne, erotiske samliv bølger vennernes forhold, og i periferien huserer overbeskyttende mødre og en fireårig niece der har særlige anlæg for at opsamle ord fra voksnes private konversationer – og bruge dem med mest mulig effekt.

Romanen er mere underholdende end sine forgængere, Tangled og Twisted, men jeg-fortælleren Matthew virker ikke helt overbevisende. Det forventede hypermaskuline sprog udebliver, og Matthew bruger meget krudt på at modstille mænd og kvinders tankegang:

Kvinder siger altid, at de bare gerne vil have, at mænd er ærlige overfor dem. Lad os se, hvordan det går med det.

Ligeledes beskriver han hyppigt mænd som stereotyper:

… fyre sladrer ikke

For det er sådan noget, de fleste fyre gør, når de har ondt.

Linjen med at lade forskellige hovedpersoner fortælle historien kendes også fra Fifty Shades. Det er med til at variere fortællingerne, uagtet at de i princippet alle fortæller den samme historie.

Emma Chase

Tamed

Oversat af Dorthe Klyvø

276 sider

Turbine

Udgivet: 20.01.2017

Birte Strandby