Romantisk fortælling om Kit der tager på ferie til Elba. Hun giver sig ud for at være rejsejournalist på arbejde, men ønsker i virkeligheden at møde ejeren af hotel Tusind Kys, der angiveligt af hendes far. En hemmelighed hendes mor holdt skjult til sit dødsleje, fordi hun hadede manden.

Ejeren af hotellet, Valentino, er en glimrende og omsorgsfuld vært, og umiddelbart er Kit uforstående overfor morens had. Men det bliver mere problematisk. Valentinos søn, Oliviero, er den mest tiltrækkende mand, Kit længe har mødt, men han må jo være hendes halvbror. Oliviero er også meget interesseret i Kit og begriber ikke, hvorfor hun ikke vil gå ud med ham – modsat de fleste andre kvinder.

Der er andre personligheder på det lille, hyggelige hotel i de maleriske omgivelser, men alle karakterer holder kortene tæt til kroppen

Det bliver til en beretning om skam, svigt, tragedie og kærlighed. Romanen er garneret med en vis sanselighed, især når det drejer sig om beskrivelse af Elba eller af italiensk mad.

Middagen var som en dans. Den skulle koreograferes, vinglassenes klirren var musikken.

Hvis man ikke har indstillingen til at nyde sanseligheden, så kan romanen virke langtrukken. Der skal mange samtaler og overvejelser til, før puslespillet om børn og forældre bliver stykket rigtigt sammen. Desuden er der en solid samling banaliteter, man kan svælge i:

Livet var en gave, men det var op til den enkelte at finde ud af, hvad pokker man ville bruge den gave til.

Historien er ok, men rummer langt flere ord end nødvendigt og uden at berige fortællingen væsentligt.

Emylia Hall

Hotel Tusind Kys

Oversat af Nanna Lund

341 sider

Gads Forlag

Udgivet: 2018

Birte Strandby