Romanen indledes med Annes første time i boksning. Hun og ægtefællen hører til i den dyre ende af samfundet. De har tre velfungerende børn, hver sit karrierejob og tid til boksning. Efter boksetimen kører Anne hjem. Ved et tilfælde finder hun en læbestift i bilen, og det er ikke hendes egen. Konfrontationen med ægtefællen bliver ikke helt som Anne havde håbet. Han indrømmer, at han er forelsket, og efter afsløringen vil han gerne prøve det nye forhold af, hvorefter han pakker, og parret fortæller børnene, at far skal på et længere kursus i Jylland.

Tre uger senere ringer den unge kvinde, Bibi, der er genstand for Anders’ forelskelse, og fortæller, at han har fået en blodprop. Anne tager til hospitalet, Anders bryder sammen og vil gerne hjem igen. Lidt forbløffende beder han Anne om at underrette Bibi.

Efter nogle kraftanstrengelser går livet videre i harmonifamilien.

Jeg er glad og varm, og hvis jeg får en Panodil, skal det hele nok gå.

Anders får tilbudt et stort job i Paris, og familien beslutter sig for at tage imod det. Anne ser på boliger i Paris, og Anders passer sit arbejde. Indtil Anne opdager, at også Bibi er rykket til Paris.

Det får den ellers ligevægtige dame til at gå i action mode. Det går ud over en lille dreng til hest, og et kort øjeblik lander vi i en krimi.

Som i krimien beredes der nogle overraskelser i slutningen, og Anne får rent undtagelsesvist brug for sine bokseevner.

Der er flere spændende personligheder, en veluddannet drug dealer, en energisk tyv og en svigermor, der mener, at utroskab kan forhindres, hvis hustruen taber sig efter den seneste fødsel.

I lighed med den nyligt udkomne Afd. for grublerier synes hele problemkomplekset at havne hos romanens kvindelige hovedperson, hvor ægtemanden mere ligner en turist i sit eget liv.

Det er en glimrende, let læst roman, der fremstiller en begavet omsorgsfuld kvinde under stærkt pres, og en mand der ikke flasher de helt store kvaliteter. Basalt handler det om en stenalderkonflikt mellem redebyggeren og jægeren, og det er ret underholdende.

vil ikke forstyrres

Mette Reinhardt Jakobsen

197 sider

byens forlag

Udgivet: 10.03.2017

Birte Strandby