Ungdomsroman om Cadence og familien Sinclair, en velhavende, stilsikker familie uden misbrugere, uden kriminelle, uden tabere. Familien består af patriarken, morfaren, hans tre døtre og deres tilsammen syv børn og en ekstra dreng, Gat, der kommer til at høre med til flokken.

Familien mødes hver sommer i morfarens sommerhuse, og de fire ældste børn i familien udvikler tætte relationer fra de er otte år gamle.

Cadence er det ældste barnebarn, morfarens yndling og den sommer, da de alle fire er femten år gamle, forelsker hun sig heftigt i Gat, men sommeren ender med en frygtelig ulykke. Cadence bliver fundet forkommen ved stranden. Hun slås efterfølgende med migræne og hukommelsessvigt og husker intet om ferien eller sin store forelskelse.

To somre senere tager hun og moren igen på ferie hos morfaren. Der er sket flere mystiske ting. Morfaren har bygget sit sommerhus fuldstændigt om, og familien ved tydeligvis noget som Cadence ikke ved. Langsomt kommer Cadences hukommelse tilbage. Der er er en forklaring på alt, og denne er ualmindeligt uhyggelig og en voldsom overraskelse for også for en meget opmærksom læser.

Glimrende opbygning der indledes med præsentation af det pæne, perfekte familiebillede. Dernæst udvikles billedet med døtre der lurer på hvordan de kan få den største del af arven, en far der manipulerer hele familien med trusler om at gøre dem arveløse, og fire grænsesøgende teenagere, der beslutter at tage sagen i egen hånd. Det er også historien om venskab og om en stærk forelskelse, der overskrider alle grænser, Gat sammenligner kærligheden med Heathcliffs og Cathys forelskelse i romanen Stormfulde højder.

E. Lockhart

Oversat af Elisabeth Kiertzner

229 sider

Høst & Søn

Udgivet: 29.05.2015