Der kan være langt mellem de virkeligt gode gys, men her er et der holder tempoet og læserens absolutte opmærksomhed alle 361 sider eller i hvert fald de 350.

Det begynder uhyggeligt, og det går fra slemt til værre. Scenen er sat i USA, her er brug for store forhold.

Randall er forfatter og har netop afsluttet sin seneste roman med 14 dages skrivning i ensomhed. Med manuskriptet vender han en mørk og regnfuld aften hjem til den lille by, hvor han bor og mødes af et forfærdende syn: en hængt mand i en lygtepæl. Først er han lammet, men så får han ringet til politiet.

Lovens håndhæver opfører sig mildest talt underligt, han er hårdhændet – og han forsøger at dræbe Randall.

Ved en tilfældighed og en god portion held slipper Randall for selv at komme op og hænge, men opdager at ikke alle i byen ikke har været så heldige. Han møder gamle bekendte, men de opfører sig lidt som zombier og kan tilsyneladende ikke se de hængte.

Forvirret, forslået og chokeret ringer Randall til den bror han ikke har haft kontakt med i flere år. Broren er heldigvis sig selv og tilbyder at køre ham til Newcrest, hvor Randalls ekskone og søn bor. Undervejs redder de drengen David fra voldelige betjente. Det bliver ikke den eneste gang de møder vold og risiko for snarlig død – eller det der er værre?

Romanen kunne være inspireret af Den uægte eller Kopierne af Jesper Wung- Sung, Invasion of the Body Snatchers fra 1978 med Donald Sutherland eller Kværnen af Schönning og Kristensen. Det er sublim underholdning, og det kunne blive en fantastisk film.

Udhængt

Per Jacobsen

361sider

HumbleBooks

Udgivet: 2021

Birte Strandby