Hverken Jesper Wung-Sung eller Palle Schmidt er kendt for at levere feel-good-produkter, og med den grafiske roman De uægte får vi igen mulighed for at redde os nogle sikre gys.

Joakim er løber, og fortællingen begynder lige før han vinder et løb. Tilskuerne er vilde med ham, hans kæreste er også ret vild, og en mand med et visitkort kommer for at præsentere sig. Det er ikke helt den invitation, Joakim havde forventet, men han får tilbudt et stipendiat til et universitet for elitesportsudøvere. Hans eneste opgave bliver at vinde over en løber, Jennifer, der har endnu bedre tider end han har. Og her kommer så romanens første overraskelse: Skønt det ligner vores nutid, så befinder vi os efter ‘den store robotkrig’, hvor robotterne forsøgte at komme menneskene til livs. Nu er der mistanke om, at Jennifer er en af de sidste robotter, at det er derfor hun løber så fantastisk – og så skal hun naturligvis indfanges.

Joakim begynder på universitetet – en amerikansk udgave – og det lykkes ham med noget besvær at komme i kontakt med Jennifer der bestemt ikke er utiltrækkende. Han passer sin løbetræning og de to, Joakim og Jennifer, mødes i finalen. Og hvilken finale. Totalt uforudsigelig og skingrende uhyggelig.

Den uægte er super som grafisk roman. Her får vi stemninger og personligheder foræret, herunder et indtryk af Joakims to venner på universitetet, den ene en stor, frembusende basketballspiller og den anden en introvert og lidt vindtør skakspiller. Også uhyggen har gode vilkår i sort/hvid, og illustrationerne skaber effektfuldt en dyster underlægning til den ultimative gru.

Den uægte

Jesper Wung-Sung

Illustrationer: Palle Schmidt

104 sider

Høst & Søn

Udgivet: 10.08.2018

Grafisk roman

Birte Strandby