Så rammer Tusmørkebølgen igen Danmark. Twilight-vampyrserien er fløjet fra boghandlernes reoler i et tempo, der ikke er set siden Harry Potters glade dage. I 2008 havde Stephenie Meyer salgsrekorden med mere end 22 millioner bøger i ca. 40 lande. Det enorme salgstal viser klart, at både unge og voksne har taget det spændende, nyromantiske eventyr om den helt store kærlighed mellem den klassisk smukke, gode, overmenneskeligt stærke og næsten udødelige, vampyr, Edward Cullen, og den smukke, modige 17-årige gymnasieelev, Isabella Swan, til sig.

Hollywood har også startet produktionen, og filmatiseringen af ’Twilight’ har premiere i Danmark om 8 dage, hvorfor bogen nu genudgives og følges af seriens øvrige bind. Især pigerne har kastet sig over den dragende historie om livsfarligt begær og et par, der trodser alle farer og al logik for deres kærlighed.

Isabella er flyttet til det nordvestligste hjørne af USA, og her møder hun Edward i skolen. I ugevis er de både facinerede og fjendtlige overfor hinanden, men tiltrækningen er for stor. Edward redder Bella fra at blive mast af en bil, som snurrer rundt på den isglatte parkeringsplads, og det går op for hende, at han besidder extraordinære kræfter.

Edward og hans familie/flok viser sig at være vampyrer, men af den gode slags som kæmper mod deres naturlige instinkter og drikker blod fra vilde dyr som bjørne og pumaer i stedet for mennesker.

Foruden alle de følelsesmæssige og sociale komplikationer, der følger i at være forelsket i en bloddrikkende, tankelæsende vampyr – der ligner en teenager men er over 100 år gammel – dukker livsfarlige fjender op. Der findes andre vampyrer som er vilde med menneskeblod, som vil gøre alt for at tømme blodet fra de bedst duftende og smagende mennesker – især piger som Bella!

Selvom Bella åbenbart har en særligt medfødt evne til at havne i vanskeligheder, finder hun hurtigt ud af, hvor farligt det er at forelske sig i en vampyr. Der er dømt action og våde lommetørklæder hvad enten det er i lænestolen med bogen eller i biffen man tilbringer tiden med den uhyrligt smukke (men gamle) vampyr og den unge, uskyldige teenagerpige.

Twilight – Tusmørke
Forfatter: Stephenie Meyer
Oversættelse: Birgitte Brix
512 sider
Forlag: Carlsen

Pia Schertiger/bogvægten.dk