I Nymåne fortsætter katastrofemagneten, Isabella Marie Swan, sin bekymrende vane fra Twilight med både at tiltrække livsfarlige monstre og involvere sig i totalt kiksede uheld.

Vi møder Bella svævende på en lyserød sky. Bella og Edward er officielle kærester. Vampyrfamilien Cullen har taget hende til deres hjerter (selv om vampyrhjerter er iskolde og holder op med at banke, det øjeblik man forvandles til en næsten udødelig vampyr), men katastrofen lurer lige om hjørnet.

På Bellas 18-års fødselsdag går det helt i koks. Cullens har inviteret til festivitas og alt skrider planmæssigt frem indtil Bella skærer sig på noget gavepapir og en bloddråbe pibler frem. Blodlugten får et par af vampyrerne til at miste besindelsen så Edward må springe til for at beskytte Bella. Det bliver ikke bedre, da Bella vælter ind i et glasbord og skærer armen så blodet sprøjter…

For at beskytte Bella mod yderligere farer beslutter Edward og vampyrfamilien at flytte fra byen. Bella er helt knust og bevæger sig rundt som en zombie i månedsvis indtil hun får en ny ven – og for ikke det skal være løgn viser det sig, at han er varulv. Varulvene er menneskenes beskyttere, så vampyrer og varulve er dødsfjender.

Man kan nok sige at hun forstår at vælge dem, men i sin stadige fortvivlelse kaster hun sig ud i livsfarlige foretagender. En ny katastrofe følger og der skal kæmpes voldsomt for både liv og kærlighed.

Nymåne er monster-action flettet ind i det store kærlighedsdramas rutsjebane. Den har alle ingredienserne med morderisk had og evig kærlighed, vilde varulve og sultne vampyrer med mennesker på middagsbordet, men grænserne mellem de gode og de onde er mere udviskede med nyfortolkningerne af de traditionelle monsteregenskaber.
Et vigtigt spørgsmål står stadig åbent til næste bind: Får Bella sit ønske om at blive vampyr opfyldt?

Nymåne – Twilight 2
Forfatter: Stephenie Meyer
Oversættelse: Tina Schmidt

608 sider
Forlag: Carlsen

Pia Schertiger/bogvægten.dk