Sjette bind af bestseller-serien True Blood med den telepatiske barpige Sookie Stackhouse er nu på gaden, og Charlene Harris holder stadig dampen oppe i Fuldstændig død. Det fantastiske univers med vampyrer, varulve og vardyr i alle mulige forskellige kategorier, hekse, feer samt andre fantastiske væsner i nutidens USA er både spændende og ekstremt underholdende.
Sookie kendes ikke alene fra bøgerne, tv-serien der bygger på bøgerne kører også hver uge i fjerneren med stor popularitet.

Denne gang ryger Sookie som sædvanligt ind i de mest dødbringende situationer med indviklede mysterier og magtkampe i den fantastiske verden. som hun kender mere til end de fleste mennesker. Vampyrerne har givet sig til kende blandt menneskene og lever nu helt åbenlyst rundt om i verden, og de lever i udstrakt grad af syntetisk blod og mennesker som frivilligt giver dem blod.
Både vampyrer og vardyr er smukke smukke og sexuelt tiltrækkende personer, som tiltrækker mennesker som sukker tiltrækker bier.

Sookies kusine Hadley, der var blevet vampyr og blevet elskerinde til Luisianas vampyrdronning – både blandt vampyrer og vardyr er der bøsser og lesbiske – er blevet myrdet, og Sookie skal arve hende, men i arven indgår et smykke der er voldsom rift om. Der er faktisk så meget interesse for denne genstand at de døde hober sig voldsomt op i jagten på at finde den.

Undervejs forelsker Sookie sig for tredie gang, dog ikke i en vampyr som hun ellers har haft for vane med i en vartiger. Menneske fyre har ikke rigtig hendes interesse, for det er ikker ret fedt at kunne læse deres tanker som en åben bog, der er altid for mange ting hun ikke har lyst til at vide og som bare er det rene turn-of.

I Fuldstændig død har Harris med en fin ironisk distance lånt noget af plottet fra Alexander Dumas og hans Tre Musketerer og lagt det ind i indre stridigheder om magt og penge i vampyrnationen, og det slipper hun helt hæderligt fra. Den betagende blanding af sex og blod, vampyrer, grådighed, svigt og kærlighed er lige til at gå til, og hun udfolder en forbløffende fantasi i den måde hun skruer sin fantasyverden sammen på. De mange True Blood fans har endnu et forrygende og fantastisk eventyr at glæde sig til – og så vi får nye ting at vide om Sookies fortryllende og vildt forførende duft …

Sookie kører ganske klart helt overlegent med klatten.

True Blood 6
Fuldstændig død
Forfatter: Charlene Harris
Oversættelse: Erik Barfoed
368 sider
Forlag: Lindhardt & Ringhof
Udg.: Januar 2011
Jan Vandall