I et fascinerende virvar af tegninger, doodles, udråb, lister, blandede kommentarer og lige så blandede skrifttyper fortæller Tom Gates om sit liv, sin klasse 5 F, sin irriterende storesøster og den søde pige der sidder ved siden af ham i klassen, Amy Porter.

Tom har venner og en klassekammerat der ikke er nogen ven. Det bedste Tom ved, er når forældrene bliver sure på storesøsteren, og Tom skriver endda en sang om, hvor led hun er. Hun synes også, at det er ret skægt, når Tom er i vanskeligheder, og det er han jævnligt.

Tom har gang i mange ting. Dels er der bandet Dogzombies sammen med vennen Derek, og så kommer hans yndlingsband Dude3 til byen for at give koncert. Spørgsmålet er i første omgang, hvordan Tom får inviteret Amy, der ignorerer ham totalt. Senere bliver der problemer med billetter af andre årsager, men Tom har ideer til løsningerne. Faktisk har han en ret god fantasi, og hans ellers strenge lærer giver ham fem stjerner for hans stil om sommerferien. Forældrene bliver ikke helt så begejstrede, ligesom de ikke er glade for at opdage, at Tom selv klarer det med at skrive meddelelser fra hjem til skole. Så Tom har noget at slås med, men han er også modig og heldig – og relativt lykkelig, når ikke lige hans bedstemor sørger for hans madpakke.

En serie udformet på samme måde er Alice Pantermüllers bøger om Lotte: Lottes liv – jeg sætter lige ormen her! og – hvor blev kaninen af? fantasifuldt illustreret af Daniela Kohl. Og som denne serie er Tom Gates – der også er begyndelsen på en serie – en sjov kloning mellem en let roman, en tegneserie og et personligt kladdehæfte.

Liz Pichon

Tom Gates. Min geniale verden

Oversat af Kim Langer

251 sider

Høst & Søn

Udgivet: 11.10.2016

Birte Strandby