Nogen har rundsendt nøgenbilleder af Freja fra klassen. Lukas er under mistanke, og hans bedste ven Thor har det rigtigt dårligt. Hele romanen emmer af Thors dårlige samvittighed, selvom det er angiveligt er Lukas der er gerningsmand. Det er i hvert fald, hvad de tror i klassen. Lukas og Freja har været kærester, men Freja har slået op.

Freja kommer ikke i skole den følgende uge, veninden Emilie stiller nærgående spørgsmål til Thor, og det gør politiet også. Lukas har beordret Thor til at slette alle billeder og deres sms-samtaler på mobilen. Men politiet bliver ved med at dukke op med flere spørgsmål både hos Lukas og hos Thor.

Thor mister appetitten, føler sig syg, undviger konfrontationer med forældrene, hvis ægteskab ikke lige balancerer på kanten til det harmoniske, og kan kun forholde sig til Lukas, selv om han hele tiden tænker på Freja.

i 1970 var der en ungdomsroman om en dreng der snød til eksamen, og man oplever omtrent samme følelse, når man læser denne her – en dårlig samvittighed der fylder det hele. Men årsagen til den dårlige samvittighed er tydeligvis ændret. Kan man lægge noget i det?

Slet beviserne er en ok ungdomsroman, men kan næsten kun have en – meget forudsigelig slutning – og der sker ikke så meget i den, når man ser bort fra det overgreb Freja har lidt, inden romanens begyndelse. Freja bliver i øvrigt omtalt som lidt af en slut, men retfærdigvis er hun stadigt den forurettede.

Men i hvilket univers bor Thor, når han kan dukke op på den lokale politistation en søndag og møde ikke mindre end tre betjente?

Slet beviserne

Lise Villadsen

128 sider

Høst & Søn

Udgivet: 21.02.2019

Birte Strandby