Sille skal begynde i en ny børnehave, fordi hun og familien er flyttet til en anden by. Det er hun ikke tryg ved, for trods sin unge alder, tre eller fire, har Sille allerede nogle kedelige erfaringer med børnehaver, eller rettere med sin gamle børnehave. Heldigvis bliver modtagelsen i Mælkebøtten helt anderledes, og Sille glemmer sin gamle generthed.

I børnehaven er der også gode venner, Andreas og seje Sofie der kan røre ved edderkopper. Sofie er ikke bare sej, hun har også både en bonusfar og en bonusmor. Det får Sille til at tænke over familier, og hun bliver en lille smule misundelig på Sofie.

Ellers følger vi børnenes hverdag i børnehaven. Det er en hverdag, de fleste børnehavebørn vil kunne genkende. De har mange gode oplevelser, og engang i mellem har de også oplevelsen af, at voksne er meget forstyrrende. Måske kan man slippe af med dem. Og måske kan fire år gamle børn sagtens klare de opgaver, der opstår i en børnehave.

Søde korte historier om Sille i børnehaven og søde illustrationer, omend ikke så mange af dem. Det får bogen til at virke lidt teksttung, og ikke alle siderne tilbyder billeder, man kan kigge på under oplæsningen. Det kan være udmærket for unge læsere, men hvis tilhørerne er fire-fem år gamle, er billederne stadigt lige så vigtige som teksten. Der er dog gode historier der kan fungere som oplæg til samtaler om børnehaver, venskab og generthed.

Sille og de andre rødder

Kirsten Øland

Illustreret af Karina Laurberg Bidstrup

36 sider

Skriveforlaget

Udgivet: November 2021

Birte Strandby