Bent Haller, kendt for blandt andet børnebøger med gode gys, har nu skrevet en kollektiv roman, der er realistisk og dermed indeholder nogle gode gys.

Det er søndag i Rakkerpakhuset. Huset er inddelt i tre opgange, og romanen er inddelt i tre dele – en for hver opgang, og der er et kapitel til hver lejligheds beboere. Det er store og små mennesker, fattige og knap så fattige mennesker, mennesker med ambitioner og mål, både på egne og andres vegne, og mennesker for hvem hemmeligheder er vigtigere.

Beboerne repræsenterer alle fattigdomsansporede, menneskelige nuancer fra Ingrid, der går intenst op i sit barns udseende og opførsel, til kvinden, der faktisk er morder om end af nød. Der er også Kurt, der pludselig holder op med at slå sin kone, Jytte der søger sex i vaskekælderens mørke, Flemming der har en fandens grim kone og en truende svigerfar, og Børre der overvældes af en pludselig, ødelæggende – musikalitet!

Bortset fra bopælen med det tarvelige tilnavn, er det eneste alle er fælles om fodboldkampen mellem Ålevej og Ålestrand, der kun afbrydes kort, da radioen sender Rock Around the Clock, og så den fælles undren over, hvor den bornholmer, de alle kan høre, egentligt står henne.
Romanen foregår i 50’erne da Sophia Loren og Rock Hudson var på plakaterne, dengang træk og slip stadigt var lidt af en nyhed, og sulten og 2. verdenskrig ikke så langt væk.

Super roman om mennesker, når de er bedst og værst, skrevet harmonisk, humoristisk, brutalt og påtrængende ærligt. Et genkendeligt tidsbillede fra lige før, der gik oprør i mennesket.

Forfatter: Bent Haller
300 sider
Samlerens Forlag
Udgivet: 22.05.2009

Birte Strandby