Mystisk, ungdommelig fortælling om tre mennesker og deres problemer med tilværelsen.

Louise er en af de tre. Hun laver lister, der skal gøre hverdagen mere overskuelig, og hun har let ved at blive stresset over selv enkle gøremål. Louises forældre har ikke boet sammen i mange år, men for ikke så lang tid siden har Louise og hendes bror genoptaget forbindelsen med faren. Da Louises far dør, opstår der en konflikt mellem de to søskende på grund af arven, og forholdet udvikler sig grimt.

Christina har ondt i livet. Hun er forelsket i Nina men insisterer på at holde forholdet hemmeligt og antyder overfor sine veninder, at hun er interesseret i en dreng. Det giver jalousi, og Christina og Nina går fra hinanden til begges sorg.
Også Bente Clod, Charlotte Ørsum, Sanne Søndergaard og Angel T. Kirkegaard har skrevet om unge, der kæmper med og for deres seksualitet.

Ole er den tredje hovedperson. Han er præst i sin egen menighed, der er som taget direkte fra amerikanske vækkelsesprædikanter, som de er fremstillet i blandt andre romanen Elmer Gantryaf Sinclair Lewis fra 1927 og filmen Leap of Faith fra 1992 med Debra Winger, Steve Martin og Liam Neeson. Ole giver sig af med djævleuddrivelse, men da en ung kvinde begår selvmord, efter at Ole har uddrevet en dæmon fra hende, forfølges han af vrede borgere.

De tre hovedpersoner møder planen på et kritisk tidspunkt af deres liv, men det giver ikke det forventede bytte.

Kapitlerne med planen forvirrer og deres formål er ikke indlysende, til gengæld er romanen smukt komponeret.

Lærke Charlotte Olsvig

187 sider

mellemgaard

Udgivet: 02.12.2013