Letlæsningsbog for begynderlæserne i 0. – 3. klasse. Lixtallet er 5, og der er både kriser og dramatik i historien.

Alvin og far plejer at cykle hen og hente brød sammen om søndagen, men far er søvnig og siger, at nu er Alvin stor nok til selv at hente brød. Det giver flere vanskeligheder. Dels er Alvin sur over, at far ikke er klar til at cykle sammen med ham, og dels er han måske faktisk ikke stor nok til selv at købe brød hos bageren.

Brødindkøbet går fint, men den store ulvelignende hund, som han så på vej til bageren, er sluppet ud af haven og løber efter Alvin. Alvin cykler alt hvad han kan men vælter, og straks er hunden over ham. Alvin ofrer en af de nyindkøbte snegle og redder sig så meget tid, at han kan nå hjem bag egen havelåge. En slem forskrækkelse men far trøster ham og roser ham for indfaldet med at smide sneglen, og efter morgenmaden står den på cykeltur med far.

De fine illustrationer supplerer teksten. Der er lidt flere detaljer end i Alvin på ferie, og der er også en tankeboble, så måske er Alvin-læserne ved at være klar til mere abstrakt tænkning.

Igen tages der udgangspunkt i barnets hverdag, i det der er godt, når man er syv år gammel, såsom cykelturene med far, og det man kan blive bange for: At andre skal grine af en eller en stor hund, der minder om en ulv. Beroligende, at hunden trods alt ikke er et uhyre, og at det ender godt.

Carsten Flink

Illustreret af Jesper Tom-Petersen

28 sider

Turbine

Udgivet: December 2013