Som mange af tidens mest succesfulde vampyrserier har Blue Bloods sigtet mest rettet mod tøser i alle aldre. Med sin kombination af modebladsjournalistik, teenagerromantik og lidt vampyrhorror har Blue Bloods gået sin sejrsgang verden over.
Melissa de la Cruz har fundet en ny formel for en vampyrverden. Som i Twilight og True Blood er vampyrerne integreret i menneskeverdenen selvom de holder videnom deres reelle kræfter og deres oprindelse skjult for menneskeheden i al almindelighed.
Vampyrerne her er de faldne engle, der støttede Mørkets Prins, Lucifers, oprør mod Gud. De blev smidt ud af Paradiset og placeret på Jorden sammen med nogle frivillige engle, som ville hjælpe deres faldne medengle tilbage til frelsen og det himmelske, når de havde gjort sig fortjente til det.
Selvom vampyrerne er udødelige, dør de alligevel efter hver liv i menneskelængde, men deres udødelighed viser sig ved at de som teenagere i deres nye skikkelser får hukommelsen om alle deres forrige liv tilbage. Kun de frivillige vampyrer lever med en ubrudt hukommelse.
Hovedpersonen(-vampyren) er Schuler Van Alen, en 16-årig teenagerpige som er i gang med at udforske sine nyopdagede vampyrkræfter. Det specielle ved Schuler er, at hun er den første som er født halvblods, vampyrmor og menneskefar – og ingen ved endnu hvilke evner hun vil komme til at besidde.
Selvom vampyrledelsen ikke vil indse det, er en kamp mellem de gode og de onde (de vampyrer som stadig støtter Lucifer) på trapperne, og Schuler er en meget væsentlig brik i det store spil, om lyset eller mørket skal herske.

Som i alle rigtige femivampyrefantasy-fortællinger er der masser af vågnende sexualitet og romantiske forbindelser. Vampyrer har det med at finde deres soulmate og binde sig parvis til hinanden for al evighed. Når vampyrerne får deres hukommelse om de tidligere liv tilbage, går de igang med at lede efter deres soulmate, som også lever i en ny skikkelse. Selvom der er en vis fælles dragning kan det være en vanskelig opgave, der ikke altid lykkes indenfor en livscyklus.
Personligt synes jeg der er lidt for meget balkjole, haute couture og stilstand, men mod slutningen sættes tempoet i vejret, og historien slutter da også på en cliffhanger, så man er klar til næste bind.
Maskerade udfolder sig i overensstemmelse med genren: Kærlighed og vampyrer, spænding og romantik med bid i.

Maskerade, Blue Bloods 2
Forfatter: Melissa de la Cruz
Oversættelse: Elisabeth Kiertzner
310 sider
Forlag: People’sPress
Udg.: 18.02.2011
4 glober
Jan Vandall