De svenske søstre Camilla Grebe og Åsa Träff er tilbage med den fjerde roman om psykologen Siri Bergman. Der er tale om en velskreven og veltilrettelagt psykologisk krimi om en seriemorder, der tilsyneladende begår hadforbrydelser.

Første offer er den offentligt kendte antikvitetsekspert celebrity bøsse Jussi, der ligger myrdet i lejligheden da partneren kommer hjem fra en rejse. Næste offer er en lille dreng, der højst sandsynlig er skudt ved en fejltagelse. Det tiltænkte offer var i stedet faren, der viser sig at have skeletter i skabet – som kan sammenkæde ham med Jussi. Men hvad der langsomt ser ud til at give mening, skal vise sig at blive en kende mere kompliceret og politiet kommer på stor opgave!
I centrum for hele handlingen finder vi psykologen Siri. Hun har forladt sin praksis og mistet et værdifuldt venskab med veninden Aina, der viser sig at have såret hende utilgiveligt. Siri må videre i sit liv, og hun får støtte fra den gamle studiekammerat Vijay, som hjælper hende ind i politiets særlige gerningsmandsprofileringsgruppe. Her venter der sig store udfordringer. Arbejdet er krævende både fagligt og følelsesmæssigt. Men Siri udfordres også på det personlige plan, da hun fascineres af en kollega og begiver sig ud på dybt vand.
Efterforskningen spidser til i takt med, at hele Stockholm er i kog pga. dødsfaldene og kræver resultater fra politiets side. Siri og politiets profileringsgruppe arbejder på højtryk, alt i mens morderen måske alligevel ikke er den, de først har udset sig. Står de overfor en homofobisk tosse eller er det mere kompliceret end som så?!
Grebe & Träff har skrevet en vaskeægte page turner med fuld blus på det hele! Her er dramatik, kapløb mod tiden, psykologiske twists og en perlerække af fine personkarakterer, der giver historien liv. ”Manden uden hjerte” er medrivende og fascinerende som en typisk krimi. Den adskiller sig ikke så meget fra andre gode og læseværdige krimier, men har så at sige det ”hele”.
Forfatterteamet leverer en alle tiders god og underholdende krimi med både blod, sved og tårer.
”Manden uden hjerte” er et såkaldt fritstående bind. Der henvises kun sporadisk til ting fra de tidligere bøger, og det giver på ingen måde anledning til problemer med at læse bogen. Bogen skifter løbende synsvinkel. Vi følger Siri og flere andre karakterer – ikke mindst det sørgmodige hjerte i skikkelse af den skyldige. Det giver i mine øjne en god dynamik, og vekselvirkningen bidrager til at holde nysgerrigheden fangen. Universet omkring Siri Bergman kalder på et nærmere bekendtskab og kan varmt anbefales!
Manden uden hjerte

Camilla Grebe og Åsa Träff

Oversættelse af Kamilla Jørgensen

Indbundet, 416 sider

Rosinante

Udgivelse oktober 2014
Nønne Lønne Votborg