Underholdende roman om en seriøs omgang ‘panik før lukketid’.

Peter nærmer sig de 40. Han er stadig en glad Peter Pan, og det har han ingen planer om at ændre. Men det er bekymrende, at hans bedste ven nu vil giftes, og så med en kvinde som Peter ikke kan lide. Peters egen kæreste, Mejse, begynder også at tale om, hvilken fremtid de skal have sammen. Hun investerer endda i en byggegrund 25 km fra Herlev, hvor de bor. Peter fortsætter den ungdommelige og til tider temmeligt ansvarsløse linje, men kan godt mærke at det trækker op. Så da vennerne med koner og kærester skal på den årlige tur til Mallorca, stikker han en nødløgn og drager i stedet til Buenos Aires. Det bliver en forrygende rejse, der omfatter bar crawling med hippe mennesker, sex med en fotomodel og stoffer. Alt det han ville savne i det frygtede faste forhold – med perlegrus i indkørslen. Og er det så det han vil?

Romanen er oversat fra tysk og lokaliteten er rykket til Herlev. Humoren er lidt mere slapstick end sædvane for dansk humor – det inkluderer anbringelse af en rodeotyr foran den kirke hvor vennen skal giftes, og sort uheld for præsten.
Præstens sportsmetaforer, Peters særlige retorik og ikke mindst en pinlig bryllupstale er måske mere plat end egentlig morsom, men der er også fede seancer, som når Peter kører taxa i Buenos Aires og på skift præsenterer sig som tysker, dansker, brasilianer for til sidste at konkludere, at den eneste nationalitet der ikke udfordrer til lange samtaler er polsk.

Tommy Jaud
Oversat af Per Heide
272 sider
arlings.com
Udgivet: 2015