Liv har mistet sin bedste ven, Kalle. Måske for at få kontakt med ham igen – eller med Gud – flytter Liv ud i hulen i det store træ i haven efter at have skrevet et farvelbrev til sin far og mor.

Far og mor bliver bekymrede, da de læser Livs farvelbrev, og det ender med, at de selv lægger sig til at sove under det store træ i haven, men kun en nat. Det er hårdt at sove på trærødder. I stedet laver mor en rute af påskeæg for at lokke Liv ind i huset. Hun kalder også på hende. Liv bliver siddende, selv om hun på mange måde savner forældrene og hjemmet, især da hun løber tør for Nutella. Liv tænker over sit liv. Hun føler sig vred og forurettet, men på den syvende dag møder hun Kalle. 

En sød historie om at miste, sige farvel og komme videre efter tabet. 

Illustrationerne er fine, især når det handler om himmel, natur eller fugle. De er holdt i sarte farve og malet med bløde penselsstrøg. Nogle steder bliver illustrationerne brugt til at indramme siden, og på andre sider dominerer de teksten. Dermed giver hele bogen et roligt indtryk. Bogen er fin til oplæsning, men umiddelbart lidt teksttung for unge læsere

Forældrene savner Liv, selv om hun ikke er så langt væk. Samtidigt giver de hende tid og plads til selv at bearbejde sorgen over Kalle, og Liv bliver klar over, at de støtter hende, så godt de kan.

Budskabet om sorgbearbejdelse går godt igennem. Vi får også et lille indtryk af, hvordan Liv har det i skolen, og hvorfor hun måske har ekstra brug for Kalle. Det vil sikkert gå ret igennem til barnet i indskolingsalderen. Der er gode fortolkningsmuligheder og plads til samtale mellem børn og voksne.

Liv i himlen

Stine Michel

Illustrator: Signe Find Larsen

Målgruppe: 6-10 år

Udgivet: 24-05-2022

Wadskjær Forlag

36 sider