En bog om en dreng, der bliver til en mand, der får en søn og kan fortælle ham, at det hele nok skal gå. Det handler om fødsel, om en mor, en far – og en læge, der går igen, og så handler det om riddere og rumraketter.

Efter at have lært at sige ja, nej og rumraket, begynder drengen i skolen, skønt han hellere ville være begyndt i Tivoli og have fag som karrusel, Store is og candyfloss og så rutsjebane.

Men sådan er skolen ikke:
Min matematiklærer syntes jeg var en dummernik. Min dansklærer syntes jeg skulle lære at tale højere. Min gymnastiklærer syntes jeg var et skvat.

Mottoet i skolen er: Tæv eller bliv tævet, så vores hovedperson får tæsk. Og han er også bange for spøgelser og vampyrer. Men en dag får han heldigvis en ven, der er lige så lille og spinkel som han selv, og så går det fremad, og en dag får han en søn, som han så heldigvis kan berolige, når tilværelsen bliver for truende.

Det kunne ligne en selvbiografi, og som selvbiografi betragtet er det afgjort en af de mere underholdende. Der er små billedgallerier med rumvæsener og muskelmænd og andet, der har betydning for drenge. Og den fupz’ske humor fornægter sig ikke:

Pjat med dig der findes ingen vampyrer.
Hvorfor ligger der så en under min seng?

Som altid hos Aakeson drejer det sig om humor og små børn, der slås med et samfund skabt af uforstående voksne. Og som sædvanligt er bogen lige så tillokkende for oplæseren som for barnet.

En lille bog om det hele
Kim Fupz Aakeson og Cato Thau-Jensen

48 sider
Gyldendal
Udgivet: 10.09.2009

Birte Strandby