Præmiegys tilsyneladende inspirereret af Stephen Kings Pet Sematary.

Groft sagt kan man inddele gys i tre niveauer: De lykkelige gys hvor verden bliver sig selv igen efter de uhyggelige oplevelser eksempelvis The Mummy, Ghostbusters, The Monster Squad.
Mellemgruppen er dem, hvor samfundet/hovedpersonen mister noget, men alligevel kan fortsætte sit liv, Exorcisten, til dels The Ring, Scary Movie; og de ulykkelige gys er dem, hvor det går helt galt. Invasion of the Body Snatchers er et eksempel på et ulykkeligt gys, en genre som også H. P. Lovecraft og Edgar Allan Poe excellerede i, og som Stephen King har udviklet til det særligt tiltrækkende og frastødende, som den nævnte Pet Sematary der begynder tragisk med tabet af et lille barn, og udvikler sig over død, genkomst og zombier til ren undergang.

Lich begynder med en hverdag, ganske vist en tragisk hverdag: Rasmus har mistet sin mor, og nu prøver han, lillesøsteren og faren at komme videre. Det lykkes kun nogenlunde, og det går fra hårdt til værre, da Rasmus’ hund bliver kørt over. Lidt tilfældigt falder han over en bog på biblioteket, der måske kan hjælpe ham til at genoplive den døde hund. Der er startvanskeligheder med formlen, og det ser ikke ud til, at hunden kommer tilbage. I mellemtiden lykkes det for Rasmus at genere den pige, han er varm på og at skade sine omgivelser voldsomt. Rasmus beslutter at gøre kort proces med dette forfærdelige liv, men det er ikke noget, han selv bestemmer.

Hovedpersonen er 13 år, men af hensyn til sjælefred og hjertevanskeligheder bør målgruppen være ældre/gamle.

Lich – Graveyard Herd I

Bjarne Nordberg Pedersen

140 sider
mellemgaard
Udgivet: 08.01.2014

Birte Strandby