Den tredje krimi med efterforskeren Kastrup i hovedrollen. Kastrup skal opklare et usædvanligt brutalt mord på en sprogforsker på Syddansk Universitet i Kolding. Clara Sahlgren er ikke bare blevet dræbt, hun er blevet parteret. Hendes kolleger og ægtemanden afhøres; de har hemmeligheder, men ingen af dem fører til opklaring.

Kastrup får en ny kollega, Rikke, som han tidligere har haft en affære med. Rikke har ideer til, hvordan man kan fortsætte efterforskningen, men så forsvinder hun ud i det blå. Bortført. Det lykkes hende at sende en ufuldstændig sms, og opkaldet spores.

Herefter er der flere ting der går helt galt, Kastrup bryder sammen, og et kort øjeblik ser det ud til, at efterforskningen er strandet, men så åbnes nye døre, og krimien slutter hektisk og jævnt blodigt.

Det er et charmerende og let foruroligende træk, at vi hele tiden er i kendt geografi, Odense, Kolding, Egeskov – en af de mistænkte stoppes i Vester Åby mellem Svendborg og Faaborg, og det giver en vis autencitet, at Preben Elkjær involveres (ikke som mistænkt). Det er heller ikke uinteressant, at den korte samtale med et religiøst ægtepar giver historien en syret drejning; kvinden i ægteskabet hedder oven i købet Tea, som en af Kirks hovedpersoner i Fiskerne.

Samlet set er det ikke Zola Christensens bedste værk. Bortset fra nogle opsigtsvækkende mord er der ikke meget spræl de første mange sider. Kastrups privatliv er oppe og vende et par gange, men det er ikke særligt engagerende. Der er ret mange beskrivelser, huses højde, gardiner i køkken som er handlingen uvedkommende og ikke rigtigt leverer noget af værdi til krimien. Kom igen, Zola.

Robert Zola Christensen

Gæsten

338 sider

Gyldendal

Udgivet: 26.10.2017

Birte Strandby