Ved første øjekast en bog med opskrifter på let fortæring fra pizza til supper, salater og kager, men ved nærmere gennemlæsning handler det også om genbrug, det sparsommelige køkken og Doktor X for fingernemme folk med decoupage, filtede uldhjemmesko, pynt til potteplanter og hvordan man planlægger en tur til Vesterhavet.

Der er mange udmærkede opskrifter, endskønt en del af dem også findes andre steder: Opskriften på pizzadej og grunddej til boller afviger ikke stort fra andre med samme formål, og at det skulle være nødvendigt med ligefrem en opskrift for at blande rosiner og mandler til snacks, virker komplicerende og overplanlæggende.
Mellem opskrifterne er der forfatterkommentarer om glæden ved genbrug, begejstring for æbler og det gode ved at have plads til kreativitet i hjemmet. Det gør bogen personlig, og det er let at forbinde bogen med den samme hygge og hjemlighed som er mulig at finde ved læsning af eksempelvis Familie Journalen og Hjemmet. Udvalget af stof er også stort set det samme, omend der hverken er romaner eller tegneserier. Desuden er der ingen annoncer og kun beskeden product placement, Creativ(e) Company, Plus Color. Til gengæld bugner bogen af farverige – og ved det spiselige – appetitlige – fotos, og den er smukt layoutet.
Til trods for det genkendelige damebladskoncept kan bogen godt give et lidt rodet indtryk, når man efter madopskrifterne pludselig befinder sig midt i planlægningen af en skovtur. Og korrekturlæsningen har misset et par af de ’moderigtige’ fra engelsk påvirkede smuttere, sammensatte navneord, der er blevet til to ord: Popcorn maskine og pasta salat i et ord, agurke-sandwich med bindstreg.
Solveig Linde Nielsen
167 sider

mellemgaard

Udgivet: 25.05.2012
Birte Strandby