20 opskrifter på brød og fem opskrifter på kager produceret i bagemaskine. Det går fra klassisk franskbrød til bananbrød med hasselnødder, abrikosbrød, græskarbrød, rugbrød og forskellige italienske brød. Fremgangsmåden er stort set den samme fra gang til gang, og man fristes til at spørge om alle punkter behøver gentagelse:
Tag bageformen ud af bagemaskinen,
Hæld vand i bageformen
Tilsæt derefter… (ingrediens og mængde står under hver opskrift, red.) i nævnte rækkefølge
Lav en lille lomme i melet og tilsæt tørgæren
Put bageformen i bagemaskinen
Vælg menuen til (for eksempel) mørkt brød og vælg brødstørrelse (for eksempel) 1000 g
Tænd maskinen og vent til brødet er bagt.
Nedenunder står der lidt om brødet, og til hvilken type måltid, det bedst kan anvendes for eksempel morgenmad, frokost med røget laks, godt til salater og pastaretter.
Med hensyn til den tekniske anvendelse af bagemaskine anbefaler forfatteren en gennemlæsning af maskinens brugermanual, idet der er forskel på bagemaskiner.
Det virker unægteligt såre enkelt, og det er klart tillokkende, at man kan vågne til duften af frisk brød. Til gengæld er de medfølgende fotos og det i øvrigt nydelige layout ikke helt nok til at få gang i mundvandet. Brødet har – i overensstemmelse med bageformens facon – stort set det samme udseende fra billede til billede. Der er lidt nuancer i farven, og man kan se, at ingredienserne har været forskellige (græskarkerner eller ej), men faconen er jo den samme hver gang, og både opskrifter og billeder leder let forstemmende tanken hen på samlebåndsfabrikker, selvom brødene sikkert er mindre ensartede end dem, man køber hos bageren.
Bo Christiansen60 sidermellemgaard
Udgivet: 25.05.2012