Den 4. januar 2006 bliver den israelske premierminister, Ariel Sharon skudt i hovedet af en drone. Syv måneder senere bliver efterforskningsleder for it-kriminalitet, Jesper Storm, flyttet til en mindre opgave for Forsvarets Efterretningstjeneste, inden han skal gå på barselsorlov.

Dejligt at anmelde når bogen overrasker positivt …

Dræberrobotterne er løs er underoverskriften, og omslaget indikerer også noget voldsomt!

Prologen er omfattende og lidt upersonlig – så tænkte, det er en bog som skal anmeldes. Uden at glæde mig til en større læseoplevelse.

Men efter prologen er det en stor læseoplevelser med gode beskrivelser af personerne, der i løbet af historien får flere og flere berøringsflader.

Fortællingen er meget velskrevet og røber stor viden indenfor mange områder, jeg blev bl.a. overrasket over geografiske beskrivelser.

Der er på sin vis flere hovedpersoner, jeg kunne godt ønske en lidt grundigere beskrivelse af, især i begyndelsen. Præsentationen af dem alle foregår lidt hurtigt. Der er tempo fra første side.

Jesper er en af de centrale figurer, det er ham der får opgaven med at finde ud af om ”Ismanden” er død.

Allerede i løbet af de første 100 sider er han godt i gang med jobbet, som selvfølgelig bliver mere og mere omfattende.

Ruben, som er virusekspert og Mavis, tyvagtigt sikkerhedsekspert, er også nøglepersoner. De bliver begge beskrevet samtidigt med Jesper, så der er et større persongalleri at holde styr på allerede fra begyndelsen.

Opgaven med ”Ismanden”, en robotekspert der måske har været død i et par år, er spændende fra begyndelsen – der er mange ledetråde fra bogens start, som giver tempo og nysgerrighed fra side 11.

Det er svært at anmelde yderligere uden at afsløre alt for meget, der er mange som kender hinanden på forunderlig vis, så kort sagt en god og spændende læseoplevelse.

Oplagt som feriebog hvor man bare kan læse den færdig i et hug!

Peter L. Borresen

Humlebiernes herre

Skriveforlaget 2017

584 sider