I lighed med virkeligheden så kan litteraturen være hård ved børn. Nogle gange ligger det alene i navnet. Således var der for mange år siden et ubetænksomt forældrepar i en drengebog, der kaldte deres søn Garibaldi, og for ikke så mange år siden døbte en kvinde sin søn Elvis. Paris Belinda Hansens mor har engang mødt en smuk, rig dame ved navn Paris, som hendes datter nu er opkaldt efter. Desværre er barnet Paris hverken smuk eller rig, men hun er ved at spare sammen til et marsvin, og så har hun en enkelt, god ven.

Som Anita Krumbachs Et mærkeligt skib dækker den forsonende humoristiske overflade over en tilværelse, der periodisk kommer tæt på det tragiske:

Paris er ikke nogen nasserøv. Hun tjener sine penge ved at købe ind for sine forældre. For hendes mor har noget med ryggen, og hendes far bliver vanvittig af at stå i kø. Det ved Paris godt…

Paris har et stort talent for at forklare fejl og mangler hos omgivelserne, så verden bliver enklere og måske lidt venligere. Og med stilfærdig humor bliver det hjerteskærende til en sjov og velillustreret bog om en sej pige med et eventyrligt overlevelsestalent og et varmt blik for sine medmennesker både dem med og uden tilbøjeligheder til hykleri. At hun også er smart og klar til at stikke en løgn for at forbedre vilkårene for sin bedste ven gør hende ikke mindre sympatisk. Trods voldsomme forhindringer lykkes Paris’ projekter.

Selvom Paris’ klasse er en mobbefri klasse, kan børnene jo godt nogen gange komme til at grine.

Anne Sofie Hammer

Illustreret af Peter Bay Alexandersen

96 sider

Målgruppe: 8+

Høst & Søn

Udgivet: 06.06.2014

Fås også som e-bog