En bombe mod Danske Central Bank i 2017, placeret af formodede terrorister, har udviklet Danmark anno 2019 til et overvågningssamfund. Terrorpakke III er på det politiske program, og TV-stationen 24NET, personificeret af vores hovedperson Brix’ ekskone bliver ved med at bore i sagen.

Politikommissær Brix er stærkt påvirket af den manglende opklaring. Hans ekskone, bliver truet af skumle skurke, og hans potentielle nye kæreste bliver bortført. Men Brix er en nyser, smidt ud af militæret, og han går i flæsket på opklaringen, ad en rute der er fyldt med fælder og forhindringer, for eksempel er PET meget interesserede i Brix, men Brix er ikke sådan at stoppe, selvom bogens sidste sidste scener udsætter både ham og kollegerne for livsfare.

Skurkene afsløres ret tidligt, og de er virkeligt grumme grænsende til det stereotype. Deres hovedmand er milliardær og drikker sin te af en Min-dynasti porcelænskop til en anslået værdi af tolv millioner kroner. Han er medlem af von Shieldberger-familien, og så har læseren jo ret til at dyrke associationer. Han står øverst i en velfungerende men ikke perfekt organisation.

Spændingen fungerer, og især de sidste scener bliver heftige, ikke mindst forbi både politi og kriminelle råder over fantastiske avancerede våben, såsom PADS, Protective Anti Drone System, der er et gevær til at nakke droner med. Skurkene råder over droner, politiet lufter en helikopter med maskinkanon, der er håndgranater til håndlangerne og maskinpistoler til det politi der går rundt på jorden, nærmere betegnet Faxe, der angiveligt er en meget livligere by end hidtil antaget.

Krimien er relativt længe om at komme op i omdrejninger, til gengæld er sidste del heftig, og en kollega til Brix når at køre ræs med sneplov (65 km/timen). Der er et tre sider langt personregister, og det er praktisk, for man kan hurtigt fare vild i de mange mennesker i persongalleriet.

… Men han pumpede ham alligevel fuld af bly for en sikkerheds skyld. Manden havde altid været et ubehageligt bekendtskab …

Bertelsen & Schwerdfeger

Fjernstyring

Krimithriller

346 sider

Egolibris

Udgivet: 2017

Birte Strandby