En rørende beretning om en familie, der er dømt til at leve videre, efter at de har mistet deres ældste søn. Ulykken, tsunamien i Asien, har smadret familien, og skønt de prøver hårdt, kan forældrene ikke længere fortsætte sammen. Bill forlader Maggie og bliver weekendfar for de to børn, Aly på sytten og efternøleren Stan på ti. Bill søger en støttegruppe og møder en ny kæreste, der har sin egen byrde: Hendes unge ægtemand er død.

For Maggie slæber dagene sig af sted. Om natten gør hun rent, men ellers ligger sorgen tungt over huset.
Maggies søster fra Australien kommer på besøg, og det hele bliver lidt lettere, mens hun opholder sig i England. Da hun skal tilbage til Australien får hun den ide at ansætte en ’Mrs. Doubtfire’ til at støtte Maggie. Det nye medlem af husholdningen er Kate, der er ældre, klog, omsorgsfuld og på jagt efter en familie, der kan afhjælpe hendes egen ensomhed. Med Kates hjælp trækkes Maggie tilbage til livet, hun begynder at date en sympatisk mand og får fornyet kontakten til teenagedatteren. Men også Kate har sit eget skabsskelet.

Romanen ligger genremæssigt et sted mellem Rosamund Pilcher – blandt andet kendt for Konkyliesamlerne – og Anne Tyler – der har skrevet Turist ved et tilfælde. Sorg og sindsstemninger er vældig godt formidlet, mens den store lykke – der også er til stede – hos søsteren og hendes kæreste af en eller anden grund er lidt floskelramt. Måske fordi unge elskende forventes at benytte et ensartet og unuanceret ordforråd i forbindelse med frierier?

Det er følsom momlit til stilletimen.

Elizabeth Noble

Oversat af Nanna Birch
480 sider
NB Books
Udgivet: 06.06.2013