Fjerde bog i serien om Emma og hendes veninder Jessica og Ida.

Emma skal til Norge med sin far og hans nye kæreste. Der er en ledig plads i bilen, og Emma har fået lov til at tage en veninde med. Hun har allerede spurgt Ida, men ved ikke rigtigt hvordan hun skal få fortalt Jessica, at hun ikke skal med på ferie. Hun prøver at presse sin far, men han kan ikke skabe flere pladser. Det ender med, at Jessica hører det fra en anden side og bliver dødeligt såret. Det er et af Emmas mange store og små problemer. Hun synes også, at det er et problem, at Ida har en hemmelighed for hende, og i skolen kan det blive et problem, at hendes mor dater skoleinspektøren.

Sideløbende prøver hun at overtale sin mor til, at de skal have en udvekslingsstudent boende. Det giver en anden slags vanskeligheder, for hvordan kan de to, hun og mor, blive godkendt som værtsfamilie. Er man ikke nødt til at have en far-lignende person siddende i stuen, når folkene fra udvekslingsorganisationen skal godkende familien?

Emma tumler rundt i tilværelsen og tackler såvel intriger, bristede hjerter, fordomme som næsten uoverstigelige forhindringer, og måske er det ikke bare veninderne, der kommer med familien på ferie.

Emma er sjov og så får hun stadig mere indsigt og empati efterhånden som hun og serien udvikler sig. Hun er også blevet lidt ældre; der er mere gang i festerne og i venindekredsens indbyrdes forhold. Romanen er velskrevet og muligvis lige så underholdende for mødre som for døtre.

Annette Herzog

184 sider

Høst & Søn

Udgivet: 22.08.2013

Fås også som e-bog

For piger 10 – 13 år