’Sagen om den brændende klovn’ er femte bind i Dennis Jürgensens serie om Spøgelseslinien. En gruppe på fire unge, Absalon, Kasper, Patricia og Tanja fra den lille by Marklunde, der har dannet et detektivbureau, som tager sig af mystiske sager med overnaturlige hændelser.

Denne gang bliver de opsøgt af den forældreløse Anne-Lie, der er blevet adopteret af sin onkel og tante. Anne-Lie ekspederer på sin onkels tankstation, hvor hun bliver forfulgt af en spøgelsesagtig brændende klovn. Det bliver indledningen til et megamystisk og spændende eventyr med masser af uhyggelige hændelser.

Der er både en nedlagt fabrik, hvor der lugter af svovl og høres knitrende lyde af stegende kød, et mærkværdigt tyveri fra et klovnemuseum og uhyggeligt dødsspring fra et højhus.

For Kasper er det grænseoverskridende at arbejde med et klovnemysterium, da han lider af kovnefobi og er rædselsslagen bare ved tanken om malede og grinende klovneansigter. En over hundrede år gammel brandkatastrofe, hvor den ondskabsfulde og morderiske klovn, Græk satte ild til et cirkus, spiller også en makaber rolle i sagen.

De unge spøgelsespatruljefolk er uenige om der er spøgelser i gang med djævelske rænker, eller om det er farlige kriminelle som er i gang med farlige planer, men med en ihærdig og til tider livsfarlig indsats får Spøgelseslinien naturligvis løst mysteriet og problemerne til sidst.

Som de øvrige fire bind i serien er ’Den brændende klovn’ en spændende og fremragende fortalt fortælling, der henvender sig til de 10-15 årige. Dennis Jürgensen forstår at blande overnaturlige hændelser og krimi sammen til rigtig gysende syg historie, som de fleste unge finder uimodståelig. Med sit godt spundne plot og levende, flydende sprog er her en kvalitetsroman (og serie), som vil være populær under ethvert juletræ.

Sagen om den brændende klovn
Forfatter: Dennis Jürgensen

178 sider

Forlag: Tellerup
Jan Vandall