Dino er en lille, lykkelig dinosaur. 

Det er regnvejr, da han vågner, og han glæder sig til at komme ud og lege i vandpytterne. Men så siger hans far, at han skal have hat på, inden han løber ud og leger. Det er lidt irriterende, men Dino tager sin hat på, og gør klar til at spæne ud i regnen. Igen stopper hans far ham og siger, at han skal også have regnfrakke på. Dino synes, at faren er meget hæmmende, men gør – modvilligt – hvad der bliver sagt. Og så kan han løbe ud i regnen, eller …? Dinos far har flere indvendinger. Kan forældre overhovedet gøre noget rigtigt? Dinos dag ender lykkeligt.

Illustrationerne er enkle og fortæller hele historien fint. Den korte tekst supplerer billederne og giver mulighed for oplæsning. Dino er meget udtryksfuld, og barnet kan leve sig ind i begejstringen over regnvejret og vreden over faren, der gang på gang forhindrer babydinosauren i at udfolde sig. Ganske vist i venlig omsorg, men alligevel. Den venlige omsorg fra forældre er et dilemma, som de fleste børn tidligt stifter bekendtskab med, og som de derfor let kan genkende fra egen hverdag.

Ideel til oplæsning for de mindste, og så tydelig i udtrykket, at også etårige vil kunne fastholde opmærksomheden. Hvis større søskende skulle lytte med, er der mulighed for at overveje, hvorfor Dinos regnhat og frakke er lavet af blade og hans badebassin af et skildpaddeskjold.

Dino og regnen

Søren Jessen

32 sider

Gyldendal

Udgivet: 04.11.2022

Birte Strandby