Endnu en billedbog om Dino, den lille lykkelige, grønne dinosaurus.

Bogen om Dino er for de allermindste og den solide pap ser ud til at kunne modstå både fedtede fingre, tænder og væltet mælk.

I modsætning til forgængeren Dino og regnen, rummer Dinos verden ingen fortælling, men derimod en oversigt over alle de ting Dino kan, de ting han spiser, hvad han leger og ting, som han kan tælle.

Billederne er farvestrålende og enkle, men med en dinosaur som hovedkarakter kan man ikke sige, at der tages udgangspunkt i barnets eget univers. Dino leger for eksempel med en flyveøgle, en stegosaurus og et pindsvin, og det er ikke sikkert, at et barn på to kender nogen af dem, mens en treårig måske gør. Til gengæld vil barnet nok være bekendt med begrebet ‘bedste ven’ – det er dinosauren Stego der er Dinos bedste ven.

På hvert opslag skal man finde den gule myre, og der er spørgsmål til læseren/tilhøreren: Hvad er din livret? Hvad elsker du at lave? med afsæt i Dinos yndlingsretter – ananas, kødben, fisk, æg og Dinos yndlingsbeskæftigelse. I øvrigt spiste dinosaurer vel ikke kødben eller æg?

Udover at se nuttet ud, kan Dino en masse ting såsom tegne, dykke, være stille, klatre på sin far.

Dinos verden giver ikke et tilnærmelsesvis realistisk billede af dinosaurers omgivelser for 65 millioner år siden, men ikke desto mindre er bogen underholdende, og der er meget stof til samtale om hobbies, mad og venner. Vi kommer rundt i mange begreber som vil være velkendte for den toårige og treårige.

Dinos verden

Søren Jessen

16 sier

Gyldendal

Udgivet: Februar 2024

Birte Strandby