Nok en utrolig historie, denne gang om pyramiderne. Opbygningen er den samme som i De utrolige historier om Den kinesiske Mur, vikinger og historien om middelalderborge: Læseren tiltales du og får en rolle i historien. Det er altid en rolle med ret lav status, og i fortællingen om pyramiderne arbejder læseren både som agerbruger og som pyramidebygger. Der er flere muligheder her, måske havner man under jorden, hvor kalkstenene skal hugges fri, eller i granitbruddene i det sydlige Egypten. Der er ulideligt varmt, og granit er en meget hård stenart. Man kan også få en tjans som murer, eller som maler i faraos gravkammer, hvis man har evnerne.

Historien handler også om Nilen der går over sine bredder, de egyptiske guder og faraos begravelse. Som i de andre utrolige historier er teksten udvidet med mange tegninger, der fortæller om landet og de hårdtarbejdende pyramidebyggere. Der er faktabokse og gode råd om, hvorfor og hvordan man skal holde sig gode venner med guderne. Og det kan være nødvendigt, for vrede guder kan finde på at sende sværme af græshopper, eller lade en krokodille vælte ens båd når man fisker på Nilen.

De utrolige historier er god, let underholdning om nedslag i historien. Faglitteratur kan næsten ikke bleve lettere, men til gengæld er der noget meget tiltrækkende ved de sjove billeder og de korte tekster, så det er et godt sted at finde sin interesse for historien.

Den utrolige historie om pyramiderne

Jacqueline Morley

Illustreret af David Antram

Oversat af Lisette Agerbo Holm

32 sider

Straarup & Co

Udgivet: 2020

Birte Strandby