En fortsættelse til Neja og manden i tårnet. Marx fortæller igen om livet på bunden af samfundet der både kan handle om fattigdom og om jagende dæmoner. Neja kender trods af sin unge alder til begge dele. Fattigdommen er dog til at leve med for tiden. Hun og hendes mor har lånt en lejlighed af en god bekendt. De har stadigt ikke mange penge, men Neja glæder sig over eget værelse, eget hjem, et rigtigt liv. Dæmonerne slipper hun til gengæld ikke for.
Nejas mor køber en mobil, som hun skal bruge, når hun søger job, og Neja har råderetten i fritiden. Der er indtil videre kun indkodet tre venner – og alligevel modtager Neja truende sms’er fra et ukendt nummer. Det er ikke den eneste trussel. I bageriet hvor hun arbejder er der en mystisk dreng, en dreng der har det værre end Neja.
I skolen går det nogenlunde. Der er nogle arrogante mobbere, men Neja har stærke Rina ved sin side, og så afslører hun et kunstnerisk talent, der kalder på klassekammeraternes respekt. Neja er glad for sin nye tilværelse, men problemfri er den ikke, og sms-truslerne er ikke for sjov.
Marx fortæller godt om sine hårdt ramte karakterer, både dem der rammes af virkeligheden, og dem der får en omgang af dæmonerne. Der er også en ‘golden boy’, der effektfuldt får sat Nejas tilværelse i relief, så hun rigtigt kan se, at hun kommer fra underklassen, men her er Neja den stærkeste.
Det er en let læst roman med masser af fantasi, sort realisme, håb og optimisme.
Vibeke Marx
Neja og børnefængslet
151 sider
byens forlag
Udgivet: 2018
Birte Strandby