Åh gud, den bluse sidder tæt om hans biceps. Sådan virkelig tæt.

Young adult-kærlighedsroman i klassisk udførelse men med persongalleri fra selfie-generationen

Sofie er blevet optaget på AartHouse, udklækningssted for billedkunstnere. Hun har fået et par gode veninder og en god ven, Jacob, som hun i virkeligheden er dybt forelsket i, men på grund af dårlige erfaringer fra et tidligere forhold – og Jacobs rygte som storforbruger af piger – holder hun igen med egne følelser.

På akademiet føler hun sig lidt usikker. Hendes studiekammerater kommer alle fra velhaverhjem, og hun kommer fra et belastet kvarter. I hvert fald ifølge hende selv. Hendes forældre er trods problemer ikke dysfunktionelle, omend moren slås med sin nylige skilsmisse.

Sofie er tyve år gammel og bruger alt sit krudt på ikke at kaste sig frådende over Jacob, hvis biceps og mavemuskler har fået en større birolle i romanen. Faktisk går de første godt 300 sider med, at Sofie lægger bånd på sig selv. Heldigvis sker der også andre ting. Hun udvikler sig som kunstner, optræder sammen med et kor, passer kassen i en tøjforretning i sin fritid, og en dag begynder en gudesmuk nordmand på akademiet. Der er håb forude.

Sproget er livligt, men romanen rigeligt lang, og Sofies bestræbelser på at styre sine følelser kan let henlede tanken på Henry Fieldings Shamela fra 1740, bortset fra at de to unge damer har lidt forskellige motiver, og at Sofie virkelig hører til selfie-generationen med stærk fokusering på egen person.

Den du er

Henriette Vesterbak

526 sider

Gyldendal

Udgivet: Maj 2022

Birte Strandby