En biografisk fortælling om Bo Ark der er forbillede for sangskriveren Peter Sommer der er gift med forfatteren.

Bo Ark der levede fra 1963 – 2002 var ifølge sine omgivelser genial og vild, vild forstået som noget med musik, stoffer og druk. Fra ham er der en række dagbogsblade om rejse i Spanien, ægteskab med Ulla og glæden ved at gå i kvindetøj. Der er Verges samtale med hans mor om dengang, hans far forlod familien. Han havde mødt en kvinde på en ferierejse med Bo, og bruddet derhjemme blev indledt af hans flytten frem og tilbage mellem kvinden og familien, men han valgte kvinden, og Bo valgte at blive hos sin mor. Han var otte og var nyligt blevet klar over, at han var adopteret. Som trettenårig havner han i en plejefamilie, og på et tidspunkt stikker han af hjemmefra. Barnet ryger og drikker, og på et tidspunkt stjæler han Dan Turells ‘Onkel Danny fortæller videre’ fra biblioteket.

Bo Ark kommer vidt omkring, men den sidste tid ligger han mest på sin mors sofa i Skanderborg.

Marianne Verge har optaget samtaler med sin mand, og klip fra disse udgør andre dele af bogen. Verges egen tekst skaber bindeled mellem Bo Arks dagbog og Peter Sommers erindringer om og inspiration fra Bo Ark. Herudover handler det om Peter Sommer og Marianne Verge, og hvordan de mødes og skilles – mødes og skilles, inden de bliver et ægtepar. Det er udmærket læsning, og giver romanen en forbindelse til hverdagen, hvor Bo Arks tekster måske nok er hans hverdag, men dramatiske, passionerede når han skriver om Ulla.

Bo hævede barren, eller han sparkede låget af kassen for følelser og tanker, der kunne tænkes i Skanderborg.

Hvis man kender til Peter Sommer, Bo Ark og måske Café Bohème i Skanderborg, vil man sandsynligvis få stor nydelse af læsningen.

Bo Ark, Peter Sommer og jeg

Marianne Verge

286 sider

Gyldendal

Udgivet: 14.10.2021

Birte Strandby

Omtale fra Euroman.dk: https://www.euroman.dk/kultur/bo-ark-kongen-af-vild