Så er vi nået frem til ottende del af fortællingen om vampyrpigen Zoey, der med sine vampyrvenner bor på vampyrskolen Nattens Hus. Når man når teenageralderen, begynder nogle mannesker at forvandle sig til vampyrer.
De vordende vampyrer er nødt til at bo på vampyrskolen, for er der ikke voksne vampyrer i deres nærhed, dør de inden udviklingen fuldendes – selv med andre vampyrer dør nogle af dem alligevel af forvandlingen. Men der er selvfølgelig sket meget, meget mere undervejs i de par tusind sider, som sagaen foreløbigt har varet. Zoey er blevet gudinden Nyx yndling og er blevet speciel ypperstepræstinde for gudinden. Zoey har fået affinitet for alle elementerne, så hun kan kalde på hjælp fra både jord, luft, ild og vand.
Zoey og hendes lille gruppe af vampyrer kæmper en ond og sej kamp mod vampyrernes ypperstepræstinden, Neferet, der ved hjælp af ondskaben, den mægtige, sorte ondskab som vil fravriste den gode Nyx hendes tilhængere og gøre verden til helvedes forgård. Neferet er blevet så magtfuld gennem sin kontrakt med det djævelske mørke, at hun kan slå alle ihjel. Men hun må benytte sine kræfter i det skjulte, så de andre vampyrer ikke – før det er forsent til at stoppe hendes afskyelige forehavende- opdager, at Neferet kun er ude efter den totale og enevældige magt som repræsentant for det onde.
Zoey og vennerne har fundet en forbundsfælle i vampyrdronningen Sgiach, der holder til på en troldomscamufleret ø nord for Skotland. Efter at have kæmpet i den anden verden med den magtfulde gud Kalona og lige akkurat blevet reddet af sine venner, tager Zoey og hendes flok tilbage til Nattens Hus for at genoptage den skjulte kamp, der gerne skulle resultere i, at Neferets ondskab bliver lagt åben og afsløret for vampyrsamfundet.
Men Neferet er en formidabel modstander, selv den mægtige Kalona er i hendes hule hånd. Man kan dog ane at selv Neferet kun er et simpelt værktøj for den altfortærende ondskab.
Nattens Hus kører videre på de spor, der er lagt. Den er opfindsom og fyldt med gru og kærlighed. Zoey og veninderne får nogle specielle kærester. Mary-Anns skyggeravnkæreste er nok den mest artsforskellige, men pigerne er ikke længere de uskyldige jomfruer, de startede med at være, da de kom til Nattens Hus. Nu er der faste forhold og sund sex både vampyrerne imellem og med mennesker og andet godtfolk.
Det må nok tilrådes at læse serien fra begyndelsen. Der er tale om en sammenhængende handling, så man vi helt sikkert få mest ud af at følge Zoey og venners udvikling og forvandlinger fra starten, men så er der til gengæld også herlig vampyr-underholdning til mange vinteraftener, med alt hvad den slags skal have af eventyr og megaondskab, guder, flere forskellige slags vampyrer, mennesker, skyggeravne og alt hvad en blodtørstig fantasi ellers lyster – og så er der også kærlighed og masser af teenagerproblemer med denne uhådgribelige størrelse, der slår ned de mest uventede steder.
God tur til vampyrland.

Vækket. Nattens Hus 8
Forfattere: P.C. Cast & Kristin Cast
Oversættelse: Thomas Munkholt
264 sider
Forlag: tellerup..dk
Udg.: nov. 2011
4 glober
Jan Vandall