”Mørkets døtre” af bestseller-forfatteren L.J. Smith er anden bog i serien ”The Night World”.
Den første bog hed ”Den skjulte vampyr”. Ligesom forgængeren er denne bogs genre fantasy.

Denne gang handler det om en pige, som elsker at se på stjerner. Da hun en nat ved et tilfælde kommer til at kigge ned mod nabogården, ser hun sin nabos tre grandniecer begrave noget, som er pakket ind i sorte affaldssække. Allerede der får hun en mistanke om, hvad det kan være, men da hun går hen til gården for at spørge til sin nabo, påstår grandniecerne, at hun er på ferie. Derfor vil hun se nærmere på sagerne, men hun ved ikke hvordan. Hun ender med at spørge sin lillebror, og sammen tager de af sted på et kæmpe eventyr, som vil forandre deres verdensbilled for altid.

Det er en rigtig god bog, som er meget velskrevet, men selvom anden bog i en serie kan være dårligere end den første, er det ikke tilfældet her, for handlingen er lige så spændende og nogle af personerne er lige så mystiske. Efter at have læst bog nummer to i en serie, som var så god, giver det mig endnu mere lyst til at læse bog tre, som kommer 1/9.

Jeg vil anbefale denne bog til unge mellem 12 og 16 år, og ligesom forgængeren er denne bog både til drenge og piger. Derudover vil jeg varmt anbefale, at man har læst den første bog, for der refereres til personer og begivenheder fra ”Den skjulte vampyr. Alligevel kan man sagtens kan læse den uden forgængeren.

Mørkets døtre
Forfatter: L.J. Smith
268 sider
Forlag: Tellerup
Udg.: 2011

Peter Jon Kristensen