Dru er high school-eleven der pludselig mister sin far: Hun er nødt til at dræbe ham, fordi han er blevet til en zombie. Samtidigt har hun opdaget, at hun er en svetocha – en mellemting mellem et menneske og en vampyr, og hun har opdaget, at hendes liv er i fare.

I Jalousi bor hun på en skole, der er fyldt med smukke – tilsyneladende – jævnaldrende drenge. Tilsyneladende fordi det ikke er til at sige, hvor gamle djamphirer er. Sammen med hende bor Graves, vennen fra high school i menneskeverdenen, og vennen Ash der er en varulv. Selv er Dru nødt til at gemme sig på skolen, indtil hun har ’blomstret’ og dermed opnået sine fulde kræfter, og vampyrerne har tabt interessen for hende.

Dru er den ene af to svetocha. Den anden er Anna, og forholdet mellem de to er det værst tænkelige. Det kommer til kamp både med Anna og med de mystiske angribere udefra, og Drus forfølgere bortfører en af hendes venner. Det bliver for Dru et vendepunkt, og det bliver for læseren optakt til den fjerde roman af de fem i serien.

Der er lidt udvikling i Drus personlighed fra forvirret teenager til ansvarlig voksen, og hun har midt i den tågede forvirring af fjender og venner sans for det pikante i at være omgivet af så mange smukke drenge, selvom hun ikke har meget held med sine scoringer.

Trods gentagelser er der løse ender, og det er en klar fordel at have læst de to første romaner i serien, inden man giver sig i kast med denne.

Lilli St. Crow

Jalousi – Sorte engle, tredje bog

Oversat af Lea Carlsen Ejsing

381 sider

People’s Press

Udgivet: 21.03.2012

Fantasy

Birte Strandby