Hvad sker der for de teenagere? Som i andre ungdomsromaner gennemleves de opgør med forældremyndigheden, der hører med til modningsprocessen. Også denne roman foregår på en efterskole i lighed med Jesper Gerlachs Fuck, hvor var det fedt, Ane Kjærgaards Noula, og Caroline Ørsum har for og om samme målgruppe blandt andet skrevet The Killing LiesKys, sved og Rock’n’Roll 1 og Den første freak på månen.

Ask er hovedperson og netop begyndt på efterskole. Det samme er Liv, og det går hurtigt op for Ask, at han er forelsket i Liv, men selvom han ellers nyder interessen fra både Stinna og Anna, så er Liv ikke så nem at komme i kontakt med, og Ask må gøre sære krumspring og melde sig til gruppearbejde om Dansens historie, så han kan få lejlighed til at være i nærheden af Liv. Både Ask og Liv er vingeskudte hjemmefra. Ask er vokset op hos sin mormor, og hun der har været verdens stærkeste menneske er blevet syg, og det opfatter Ask som et svigt. Liv har gået på balletskole, men er efter mange års intens træning blevet dømt ude, og de to må først hanke op i fortiden, før de kan komme videre.

Det skaber forskellige konflikter – også med skolens voksne: Han er parat til at være pædagogisk, jeg er parat til at skride

Ask og Liv har på skift fortællestemmen, der afslører usikkerhed og modvilje overfor voksne, der trods stor velvilje ikke magter at løse Ask og Livs problemer. Heldigvis har Ask og Liv hinanden, og til sidst møder de julemanden.

Ask konge taber

Camilla Wandahl

150 sider

Høst & Søn

Udgivet: 02.09.2013