Den syvende bog i serien om shetlandsponyen Teddy og dens menneske, Emilie, der fylder ni år i denne bog.

Teddy er en sød hest med en let traumatisk baggrund, og måske netop derfor vil han ikke altid, som Emilie vil. Men med storesøster Mikalas hjælp og især bistand fra den nærmeste rideskole får Emilie lært at styre ham så meget, så han oven i købet kan springe over mindre forhindringer.

Afsnittet om hvordan Emilie får hjælp til at opdrage Teddy – og hvor vi hører om trav, skridt, galop, volte og longere er ret teknisk, hvis man ikke i forvejen aspirerer til at blive en hestepige, men ellers er bogen læsbar for alle (piger). Der er fødselsdag med veninderne, og så er det praktisk at ens papfar har et konditori, og der er lidt venindejalousi, fordi Kajsa skal på ridelejr, og Emilie har fået at vide at det er hun ikke gammel nok til. Desuden er der alle dyrene. Senest har Emilie fået et lam, der skal fodres med sutteflaske. Nu er det blevet så stort, at det skal flytte over i stalden, og Emilie og Mikala beslutter at overnatte sammen med det. De har også to katte og en kanin, og Emilies papfar har gang på gang sværget, at nu skal de ikke have flere dyr måske bortset fra et par høns.

Det er som alle forgængerne en sød og uproblematisk/uproblematiserende bog. Måske kan man lære lidt om, hvordan man omgås dyr. De hyppige sort/hvide tegninger er fine og omfatter enkelte billeder af Emilie og en del billeder af Teddy.

Lin Hallberg & Margareta Nordqvist

Oversat af Christina W. Bojlén

144 sider

Forlaget Forum

Udgivet: 23.08.2013

Målgruppe: Fra seks år