Caroline Ørsum har tidligere skrevet Hovedet i skyerne, to af romanerne i ungdomsserien Genstart og Siden for evigt, hvis hovedperson tumler med større vanskeligheder end denne romans overskudsramte, sekstenårige hovedperson, Ditte.

På Ditte første dag i gymnasiet møder hun Lola, der ser ud til at kunne blive en god veninde, og hun får mulighed for at spille med et band, der har mistet deres bassist. I den forbindelse røbes det for læseren, at Ditte har været på efterskole og der haft en dårlig oplevelse med et band, så egentligt havde hun tænkt sig at droppe bassen og musikken. Men forsangeren Emil er interessant, Søren på keyboard er sympatisk, så gør det ikke så meget, at trommeslageren er lidt negativ. Sammen får de skabt ny musik. Ved en tilfældighed får de en opfordring til at spille til fest på gymnasiet, og efterfølgende deltager de i en konkurrence for ungdomsbands.

Romanen er holdt i en let stil uden at blive kedelig. Ditte gennemlever alle nuancer af teenagetilværelsen med forelskelse, jalousi, venskab, fjendskab – og tømmermænd. Familien blander sig kun lidt i Dittes liv. Der er en uheldig storebror, og familien agerer supportgruppe ved bandets debut.

Skolen fylder ikke meget, men musikken, festerne og især Emil, indtil det viser sig, at han har en kæreste. Stemningen i bandet går op og ned, og det koster kampe at forblive enige om retning og musik, men den største krise kommer, da det viser sig, at Dittes gamle fjende fra efterskolen er med i et konkurrerende band, og de er gode. Måske bedre end The Killing Lies.

The Killing Lies – Kys, sved og Rock’n’Roll 1

Caroline Ørsum

144 sider

Forum

Udgivet: Oktober 2012

Fås også som e-bog

Målgruppe 12+

Birte Strandby