Villads fra Valby bliver ved med at være den hjælpsomme og iderige lille dreng der ikke altid tænker tingene igennem. Men nogle gange giver det positive konsekvenser.

Villads vil så gerne have en hund. Her er hans mor og far bare helt enige. De skal ikke have hund. Villads tilbyder altid at gå i seng, når han bliver bedt om det. Han lover også at passe hunden og gå tur med den, og altid spise det der bliver serveret. Men intet er så svært at kæmpe imod som et par enige forældre. Der er ingen udsigt til hund.

En dag kommer mor hjem og spørger Villads, om han kunne tænke sig at prøve at passe en hamster. En af hendes kolleger holder ferie og mangler en hamsterpasser. Det er ikke helt, hvad Villads ønsker sig, men smager lidt af fugl, og hamsteren bliver installeret på hans værelse.

Hamsteren viser sig at blive et lidt kedeligt bekendtskab. Den sover hele dagen, og laver en masse lyde om natten, så Villads ikke kan sove. Og det er ikke det værste. Næste dag, da Villads og Frida vil lege hund med hamsteren, er den forsvundet. Måske har Villads glemt lågen? Det lover ikke godt for hans muligheder for måske engang at få en hund.

Villads er stadigt sød, sjov og opfindsom, men hans meriter er knap så originale, som de plejer at være. Muligvis vil der være mange børn der kan relatere til Villads’ kampe med forældrene, og Gellerts tegninger har meget fine detaljer der sætter billede på alt det, der ikke fortælles.

Anne Sofie Hammer

Villads fra Valby som dyrepasser

Illustreret af Dina Gellert

32 sider

Høst & Søn

Udgivet: Juni 2018

 

Villads fra Valby

Malebog

Malebog med højdepunkterne fra tidligere Villads-bøger, både de positive og dem der ikke var så heldige. For eksempel er der et billede af dengang, Villads åbnede sin madpakke i klassen og afslørede en makrel i tomat-mad. Han forsøgte diskret at kaste den hen i skraldespanden. Desværre gik han lærer lige ind foran, da han kastede, så det endte ikke helt så heldigt. Der er også et billede fra dengang, Villads var en ikke alt for succesfuld babysitter. For den passionerede Villads-læser er der nok at snakke om undervejs i malebogen.

Villads fra Valby

Malebog

Illustreret af Dina Gellert

32 sider

Høst & Søn

Udgivet: Juni 2018

Birte Strandby