”Ulven i hjertet” af Andrea Hannah er en tankevækkende, trist og twisted YA-thriller, som jeg både er gået i selvsving over og har været skræmt af.

En nat angribes Claires lillesøster Ella i majsmarkene, som omgiver byen i staten Ohio. Ella overlever overfaldet med nød og næppe, mens hendes storesøster føler sig skyldig i hændelsen. Claire tvinges til at forlade sin søster kort efter. Hun bliver sendt til Manhattan, for at bo hos sin moster og rekreere. I storbyen forfølges hun af sorgen, skammen og ikke mindst skyldfølelsen. Hendes ugentlige besøg ved en psykolog hjælper ikke. Hun føler sig forfulgt i storbyens gader og stræder. Druk og dårlige venner gør kun den hårde tid sværere for hende. Claire er overbevist om, at hun kender sandheden om overfaldet på hendes søster; det var ulvene, kendt fra byens sagn. De er blodtørstige og har udset deres næste bytter: Ella og Claire!

Pludselig er Ella forsvundet hjemmefra, så Claire er nødt til at tage hjem igen. Det er nødvendigt for Claire at se sin frygt i øjnene, da hun er den eneste der kan redde sin elskede søster. Så snart rygtet om Claires hjemkomst spredes, møder hun modstand fra alle kanter. Men hun giver ikke op i eftersøgningen. Claire er nemlig den eneste, der kan og vil finde sandheden!

Temaerne i ”Ulven i hjertet” er angst, kærlighed, venskab og søsterforhold. At blod er tykkere end vand er tydeligt i denne bog, fordi søstrenes bånd er velbeskrevet og vigtigt.

Andrea Hannah manipulerer med læserens sind. Undervejs forundres man gang på gang, og spekulerer, om romanen er præget af elementer af paranoia, paranormal eller psykologisk? Med et spændende, varieret sprog er ”Ulven i hjertet” en fornøjelse at læse. Forfatterens brug af billedsprog og beskrivende sprog tager dog overhånd, selvom det er en fin måde, at få læseren til at fantasere og forestille sig personerne og miljøet. Det forsinkede fortællingen, som i forvejen var langsom til at komme i gang. Dog opvejer de detaljerede beskrivelser af Claires tanker det. Som læser bliver man viklet ind i Claires tvivl og tankespind.

I starten var jeg skeptisk overfor en så speciel bog. Men måden den greb og gennemborede mit sind med frygt var en fornøjelse! Jeg havde besvær med at finde hoved og hale i handlingen. Derfor bladrede jeg frem og tilbage i romanen. Hele plottet er uforudsigeligt og uhyggeligt. Utallige tvists fyldte mig med tvivl om, hvad sandheden var – og om den mon kunne findes. Slutning var åben, overraskende og uventet. Måske var det derfor, jeg blev efterladt med en tomhed og tvivl om, hvorvidt jeg havde forstået hele handlingen.

Bogen henvender sig til unge og voksne, som ønsker frygtindgydende fiktion. ”Ulven i hjertet” fucker med din hjerne på den gode og skræmmende måde.

Ulven i hjertet

Forfatter: Andrea Hannah

Oversættelse: Nanna Gyldenkærne

Sideantal: 311 sider, paperback

Høst & Søn (Rosinante)

Udgivelsesdato: 03-02-2017

Gæsteanmelder: Mille Votborg, 15 år

Mille på 15 år er en læseglad efterskolepige, der altid har læst mange bøger. Hun har også været på skrive- og forfatterskole i sin sommerferie på det lokale bibliotek. Mille læser mange forskellige genrer.

Nu er Mille gæsteanmelder her hos Bogvægten, hvor hun har læst og anmeldt “Ulven i hjertet”.