Hvis man kan lide computerspil med zombier, så vil man også kunne lide Udød. Handlingen minder en del om standarden fra fantasy-litteraturen: vores unge hovedperson er lidt af en taber i sin verden, men udvikler sig til helteagtige dimensioner, når han møder de rigtige udfordringer. De rigtige udfordringer er her zombier.

Tom er hovedperson. Han hænger ud med Jack, der også er taber, men så stor og stærk, at han ikke bliver drillet, og samtidigt kan han beskytte Tom fra at blive mobbet. Drengene får tiden til at gå med at spille zombiespil. Tom har desuden fået et fritidsjob på Riverside Institut for Kemisk Hjerneforskning. Han er ikke vild med jobbet, men han er nødt til at passe det, hvis han skal bevare sin selvrespekt og sin stedfars respekt.

Tom ved ikke rigtigt, hvad det er, man forsker i på instituttet, men det er tydeligvist meget hemmeligt, og under en stor konference render han tilfældigt ind i en zombie. Zombien når at bide flere, men det lykkes Tom og Barbra, en tiltrækkende blondine, at gemme sig – i første omgang. Men zombier giver ikke op, og der bliver flere og flere af dem. Tom forsvarer sig og angriber som han har lært det i zombiespillene, og det bliver til adskillige gruopvækkende kampscener fyldt med blod og splat og afmonterede lemmer.

Plottet er udmærket, både zombierne, videnskaben bag og Toms udvikling. Der er tempo på handlingen, og det er let at se gysene for sig. Baggrunden er temmelig uhyggelig, og måske er det en dårlig ide at lade sin børn læse Udød lige før sengetid.

Udød

Ruben Greis

361 sider

Calibat

Udgivet: Oktober 2020

Birte Strandby