Så bliver det måske alligevel jul, og man kan lægge Lokumsbogen 2021 ud på badeværelset, så der er informativ læsning til stille stunder.

I fin overensstemmelse med tidens voksende fokus på billeder fremfor tekst ser det ud til, at Lokumsbogen har fået peppet layout og billedmateriale op. Her er både kunst, fotos fra hovedstaden og andre steder, plakat og forside fra Illustrerede Klassikere med Klokkeren fra Notre Dame. I forbindelse med denne udmærkede roman er der foto og maleri af Notre Dame og et fotografi af en gargoyle. Den beskedne tekst underholder om Victor Hugo og hans to hovedværker, Klokkeren fra Notre Dame og De elendige.

Fra de hjemlige himmelstrøg er der et billede af en meget kort cykelsti foran Kulturministeriet – ca. 10 meter, angiveligt arrangeret af Vejvæsenet i forbindelse med en renovering af vejen.

Det er også her Lokumsbogen byder på indføring i det særlige cyklistsprog:

Flyt dig din store nar! og Idiot! er cykellingo, som dog sjældent får lov til at stå alene.

Desuden rummer bogen små opgaver, en lille guide til smukke Ærø og en anden til fem slotsruiner samt noget så interessant som en quiz på fynsk, sjællandsk, vestjysk, bornholmsk og sønderjysk:

I ska liich haws å lååås æ døeh venn I geh en tue

Og så er der naturligvis udlagt visdomsord med rund hånd: Computere er den logiske udvikling af mennesket. Det er intelligens uden moral.

Kort sagt masser af underholdning og masser af information der kan bruges, næste gang man mangler et konversationsemne. De fleste emner vil garanteret også være nye for samtalepartneren.

Lokumsbogen 2021

Sten Wijkman Kjærsgaard og Ole Knudsen

192 sider

Gyldendal

Udgivet: 09.11.2020

Birte Strandby