Helen er ”den anden kvinde”. I fire år har hun tryglet sin chef og elsker, Matthew, om at lade sig skille og flytte ind hos hende. Og så står han der lige pludselig med en kuffert i hver hånd og fortæller lykkeligt, at nu er han klar. Det er Helen så til gengæld ikke længere, men det er vanskeligt at få sagt. En ting er nogle stjålne timer et par gange om ugen, noget helt andet er, at det viser sig, at manden snorker, går rundt i joggingtøj i weekenden, og oven i købet har et par børn, som af en eller anden grund aldrig har været med i Helens beregninger. På arbejde kan de ikke rigtigt sige noget, og da Helen møder Matthews kone og bliver gode venner med hende, bliver hendes situation kompliceret, og en del af hendes tid går med at finde på undskyldninger for ikke at være til stede i forskellige sammenhænge. Den tilsyneladende løsning må være at få verfet fyren tilbage til konen, men hvordan er markedet egentligt for aflagte ægtefæller?
”Ud med Matthew” er en lyserød roman, når den er bedst pænt iført en del humor både i replikkerne og de lidt groteske situationer, hovedpersonen roder sig ud i.
Fortællingen er ok, karaktererne troværdige og nogle af dem stereotypiske. Der er lidt Bridget Jones over hovedpersonens begejstring for at gengive alt på listeform, og som alle andre hovedpersoner i moderne chick-lit, er Helen ansat i medieverdenen. (Forfatteren Jane Fallon er producent på EastEnders og andre serier).
Underholdende på en avanceret Krantz/Cartland facon og dermed også lidt lang de sidste 100 sider, men udmærket underholdning i den lette genre.

Forfatter: Jane Fallon
Oversat af Ellen Boen
324 sider
Forlag: Sommer & Sørensen

Birte Strandby