Hårdkogt graphic novel om hårdkogte børn

James er anderledes, psykopat ifølge egen vurdering. Han har ikke humor, han myrder (dyr), og han leger med tanken om at myrde et menneske. Som 15-årig stikker han sin hånd i affaldskværnen, og da han bliver 16 begynder han at komme sammen med Alyssa. Som syttenårig slår han sin far og forlader hjemmet i farens bil. Sammen med Alyssa bryder han ind i et hus, hvis ejere er på ferie, og der lever de i en uges tid.

En dag får James udløsning for sin trang til at myrde, og Alyssa er ikke helt sikker på, hun stadigt elsker ham og forlader ham. Men de finder sammen igen, og nu har de en hævner efter sig, en nådesløs kvinde med samme dræberinstinkt som James.

The End of the F***ing World er en Netflix-serie med flere hundredetusinde følgere. Den har fået 8,2 på imdb.com. Hvad det er præcist der giver genklang hos de mange følgere, kan man måske undre sig over. Tydeligvis giver hverken serien eller tegneserien et billede af den verden, vi gerne vil have eller bare den, vi tror, vi har.

Det kommer frem hvorfor James både er uden følelser, og hvorfra hans trang til mord og blod kommer. Derimod er det ikke indlysende, hvorfor resten af verden er lige så fucked up som han er.

Illustrationerne er i sort/hvid og passer glimrende til det dystopiske budskab, som en graphic novel sædvanligvis leverer. Alyssa er en relativt nuanceret karakter, og udviser også ungdommelig usikkerhed mens hun spiller med på James’ karakter og shoplifter ved behov.

En tand sortere end de fleste graphic novels.

The End of the Fxxxing World

Charles Forsman

Oversat af Jonathan Kobylecki Højen

176 sider

Høst & Søn

Udgivet: 11.05.2018

Birte Strandby