Kristin Cashore er en af de nye kometer i amerikansk fantasy. Hendes første bog Talentian (Graceling) udkom sidste år i USA og er blevet belønnet med flere fantasy-awards.
Talentian foregår i en verden hvor nogle mennesker fødes med helt ekstraordinære supertalenter for forskellige ting. Man kan have talent for alt lige fra vejrprofeti, vejrstyringhealing, malerkunst eller hesteopdræt – eller man kan talent for våbenhåndtering og drab som hovedpersonerne Katsa og prins Po.

Magten i De Syv Kongeriger, hvor historien foregår, er ved at forrykkes. Den onde og sadistiske Kong Leck besidder en særdeles farlig, magtfuld og hemmelig særevne: Han kan får alle til at tro, at han er godheden selv eller hvad han nu ønsker. Hans hjernevaskerevne overtager langsomt flere og flere mennesker, og hans drøm om den totale diktatoriske magt over alle kongerigerne er indenfor rækkevidde. Kun dræber og overlevelsesgeniet Katsa og prins Po, men Po har også en hemmelig evne. Han kan læse tanker og er immun over for Lecks hjernetrick. Der bliver god brug for alle talenterne i den drabelige kamp som følger. Kun to mod Lecks styrker forekommer at være umulige odds, og bedre bliver overlevelsesmulighederne ikke, da de må beskytte Lecks ti-årige datter fra farens sadistiske mordplaner.

Teknologien styreformen er middelalderens, og de særlige talenter giver mange fordele til den herskende klasse, der nærmest har monopol på at udnytte talentmassen. Kampen mellem det onde og det gode bliver et spændende actionspækket eventyr til sidste side med masser af dramatik, kampscener og store følelser mellem de to superkrigere – og ikke mindst en lille prinsesse der skal reddes fra en langsom og pinefuld død. Dødspændende underholdning fra 12 år og opefter.
Talentian 2 – Bedrageren
Forfatter: Kristin Cashore

Oversættelse: Bjarne Skovlund
242 sider
Forlag: tellerup.dk
Udg.: 09.09
Jan Vandall